Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

A gyerekszoba színei

Ahogy a felnőttek életterét, úgy a gyerekszoba képét is jelentősen meghatározzák a színek és a dekoráció. Itt nem szabad félni a színektől, de azért itt is kerülendők a túl intenzív, ingerlő árnyalatok. Én magam nem vagyok az úgynevezett „tejbe esett légy” halvány árnyalatok híve, de vannak olyan zöldek, narancsos vagy sárga árnyalatok, amiket egy kicsi szobájába jónak tartok. Sőt, akár a fehér és türkiz kombinációja, vagy mondjuk lánykaszobába a fehér és erőteljes málna- vagy eperrózsaszín társítása is szóba jöhet. Egy biztos: mindenképp a hideg színekből is a melegebb árnyalatokat érdemes választani.

Egy alapvetően hideg szín meleg árnyalata

Az is fontos, hogy a falak, a bútorok, a sötétítők, az ágytakaró, esetleg a bútorszövetek színei harmonizáljanak egymással. Nagyon szép, ha ugyanaz a szín visszaköszön különböző mintájú és minőségű textíliákon. Például jól illik egymáshoz és bohó hangulatú ha a csíkos, kockás és virágos minta is megjelenik, de vigyázzunk, pontosan ugyanaz a színárnyalat legyen!

A falra tehetünk keretezett képeket – én magam kifejezetten az eredeti műalkotások híve vagyok, de az is nagyon jó, ha a dekoráció a kis ember saját munkájának gyümölcse. Több módja is lehet a rajzok kifüggesztésének. Egy parafatábla is megteszi, de erősíthetünk a szoba falára egy mágnesezhető fémsínt, vagy kifeszíthetünk zsinórt is csipeszekkel.

Ugyancsak díszítőelemek lehetnek a könyvek és a játékok is, csak kellő fantáziával kell elhelyezni a macikat és a szép köteteket.