Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Hogyan válasszam ki a fal színét?

Ha olyan szerencsés vagy, hogy diszperziós festékkel festheted a lakást, álmaidnak, vágyaidnak csak a fantáziád szab határt. A mai festékekkel akár évente, sőt akár szezononként is más színvilágú otthonod lehet, hisz saját magad is ki tudod festeni a szobát.

Mindenesetre azért a festés/festetés eléggé macerás ahhoz, hogy inkább két-három évre válasszunk falszínt, így érdemes meggondolni, milyet is választunk. Nem érdemes rögtön padlizsánlilára, égő vörösre vagy feketére festeni a nappalit rögtön azután, hogy megláttad egy lakberendezési magazinban valamely sztár otthonát. Inkább aludj rá néhányat és nézz meg minél több magazint, vagy lakberendező műsort a tévében.

Ráadásul a hangulatunktól függően egyik nap lilára, másnap meg zöldre festenénk mindent – érdemes hát tényleg mindent megfontolni.

El is játszhatsz a színekkel – a Trilak oldalán például van egy jól használható színtervező. Ha a monitoron már jól néz ki, érdemes a kiválasztott szín mintalapját elhozni egy üzletből és föltenni a falra, naponta többször, különböző fényviszonyok mellett megnézni. Így lehet, hogy az eredetileg kiválasztott színnek egy sötétebb vagy világosabb árnyalata lesz majd a nyerő.