Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Egyedi textilkép ajándékba

Ágnes tippje

Szép ajándék lehet hölgyeknek, illetve gyerekeknek  egy-egy egyedi, kézzel készített textilkép. Készülhetnek selyemből vagy más textíliából és kerülhetnek rá például állatok is. Akit esetleg érdekel egy-egy ilyen darab, írjon az info@ezertipp.hu címre!

Szín és dekoráció a gyerekszobában

Mielőtt belekezdenénk a gyerekszoba dekorálásába, jusson eszünkbe, hogy a kicsi gyerekek szeretnek a falra, a bútorokra is rajzolgatni. Épp ezért olyan festéket, tapétát érdemes használni, amelyről könnyen eltávolíthatjuk a rajzokat. A falfestékek közül a diszperziósat érdemes választani (hacsak nem muszáj mészfestéket alkalmazni) Mostanában reklámoznak egy teflontartalmú festéket de a kedvenc festékboltosom szerint semmivel nem jobb, mint a „mezei” diszperziós. A tapéták között pedig van egészen csinos lemosható is.

Színek, minták és lakástextilek

A legsemlegesebb, legunalmasabb szobát is megbolondítja egy izgalmas színű, például olajzöld, khaki, pink vagy narancs ágytakaró.

A szenvedélyes vörös

A szenvedély színe a vörös. A színskála legerősebb, legizgatóbb árnyalata, ami iránt senki sem közömbös. Intenzív figyelemfelkeltő hatása miatt sokan csak óvatosan merik használni, pedig érdemes vele kísérletezni öltözködésben és a lakberendezésnél is.

A fejedelmi lila

Évszakváltáskor nekem mindig át kell a lakást is formáklni. Valahogy a fény változásához nekem is muszáj alkalmazkodnom. Aztán még ott vannak az ünnepek is, amikor ugyancsak dukál a lakásdíszek változtatása.
Mostanában az egyik kedvencem a lila. A lila a színskála egyik legizgalmasabb árnyalata, a tüzes vörös és a hűs kék keveréke. Erről a színről a pompa és gazdagság jut eszünkbe. Már a rómaiak is hordták, elsősorban a királyok, mert a szín előállítása költséges volt.

Bútorfelújítás textilekkel

Harmónia a lakásban

Lakástextilek megválasztása

Ágnes tippje

Gyertyafolt tisztítása

A szőnyegre vagy más textilre cseppent gyertyafoltot, viaszt könnyen ki tudjuk venni, ha itatóspapírt teszünk rá, és meleg vasalóval átvasaljuk.

Feliratkozás a következőre: textil