Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Terrakotta virágtartók színezése, antikolása

Vannak kertek, ahol az új holmik nem mutatnak jól. Ilyenkor vagy sikerül a különböző aukciós oldalakon olyan használt bádogvályúkhoz vagy más virágtartónak alkalmas edényekhez jutni vagy az újakat kell antikolni. Régies hatást festéssel vagy dekupázsolással is el lehet érni. Ezeket a technikákat gyakorlatilag bármilyen anyagú edénynél alkalmazhatjuk, de például a dekupázsoltnál figyeljünk, hogy a végén lakkozzuk le, különben a ráragasztott kép egy idő után leázik.

Tojáscsokrok

Ágnes tippje

Húsvéti díszítésnek kis tojáscsokrokat készítettem. Dekupázs technikával bevont tojásokat használtam – ezeket az elmúlt hetekben édesanyám készítette. A kifújt tojásokat faragasztó segítségével színes papírral vonta be.

Három-három tojást pálcára erősítettem, és egyre még néhány színes tollat is feldrótoztam. A kertben vágtam néhány buxuságat és ezekből kis csokrokat kötöttem.

Tojásdíszítés

Egyszerű a díszítés a kirándulás alkalmával begyűjtött különböző formájú levelekkel: vizes tojásra rásimítjuk a levelet nejlonharisnyába kötözzük, majd így festjük a tojást.

Feliratkozás a következőre: dekupázs