Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

A derékfájós kertész

Ha szeretünk kertészkedni, bizony nagy gond a derékfájás. Néhány tanácsot megfogadva viszont kevesebb kínnal járhat a mozgás.

Szobanövényeink öntözése

Ha valami rendellenességet tapasztalunk szobanövényeink fejlődésében, első gondolatunk, hogy talán nem adtunk nekik elég vizet, vagy éppen túlöntöztük. Talán rosszul öntöztük, - alulról vagy felülről kell öntözni. Miért hullik a levele? Az okok száma sok lehet, nem csak az öntözésben keresendő, de ez a legkézenfekvőbb magyarázata a gyors hervadásnak.

A begónia (Begonia)

A begóniát általában sárga vagy piros virágzó cserepes növényként ismerjük, bár az én személyes kedvencem a begonia rex, amely gyönyörű, válozatos színű és mintájú leveleivel méltán érdemelte ki a királyi jelzőt.

A begónia, ha jó a helye, nagyon meghálálja a törődést.

A gumós begóniát legegyszerűbb virágzó, cserepes növényként télen megvásárolni. Az ősszel elvirágzott tövek gumóit szétoszthatjuk. Fagymentes pincében nedves homokban teleltessük, Januárban tőzeges földben hajtatható, vagy márciusban,- a fagyok elmúltával- rögtön a szabadba telepíthető.

Szobanövények öntözése

Az öntözés nem csak a növényeknek fontos, hanem nekünk is, hiszen a locsolóvíz nagy része visszapárolog a környezetbe. A száraz levegőjű panel lakásokat a megfelelően locsolt növények képesek kellemes páratartalmú, egészséges környezetté tenni.

Jázmin

Fecske Panna tippje
Jellemzők: virág, kert, kertészkedés

A jázmin (Jasminum) az olajfafélék (Oleaceae) családjába tartozó nemzetség. Felálló, vagy csavarodó szárú cserjék vagy kúszónövények. Leveleik páratlanul szárnyaltak, egyes fajoknál látszólag egyszerűek (csak a csúcsi levélke marad meg). A virágzat csúcsálló kettősbog, olykor összetett fürt.

Feliratkozás a következőre: kertészkedés