Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Nyuszizsömle

Ágnes tippje

Húsvétkor különösen kisgyerekes családoknál sok babért learathatunk ezekkel a helyes tapsifülesekkel. Ráadásul a 4-5 éves gyerekeet már be is vonhatjuk a készítésbe: ha mást nem, legalább a szemeket ők tehetik a tésztára. Az ügyesebbeknek nyugodtan engedhetjük a fülvágást is és ha van elég türelmünk kivárni, akkor a dagasztásba, formázásba is besegíthetnek.

Csokitorta saját levében

Van a családban olyan személy, akinek nem sütemény a sütemény, ha csoki nélkül készül. Így aztán vadászom a csokoládés édességrecepteket. Ezt a „tortát” egy „Mennyei csokoládé” című receptkönyvben találtam. Nagyon egyszerű elkészíteni, ezért a „dolgozó háziasszony” kedvence is.

Püspökkenyér

Ágnes tippje

Ez a recept évek óta az egyik kedvencem több okból is. Nagyon finom, elkészíteni is eléggé egyszerű. Mostanában turmixgéppel szoktam mindent megcsinálni: fölverem a tojáshabot, utána a többi hozzávalót keverem vele habosra. A végső összeállításhoz már keverőlapátot használok. A harmadik ok, hogy a vaj miatt sokáig eláll – és nem olyan száraz, mint a vaj nélküli püspökkenyér-változatok. Legalábbis azt gondolom, hogy sokáig eláll – nálunk egyszer egy rúd majdnem egy hétig kitartott!

Csokipöttyök mentával

Terka tippje

A megolvasztott csokiba, tortabevonóba cseppentsünk pár csepp mentaolajat (10 dkg csokiba legfeljebb 3 cseppet) Keverjük össze és papírzsákból csoki pöttyöket nyomjunk egymás mellé egy zsírpapírra.


Csak természetes illóolajat használjunk, mert a szintetikus olaj csak párologtatásra való!

Paella

A paella az egyik legkedveltebb és legismertebb spanyol egytálétel. Készülhet csirkével, nyúllal, a tenger gyümölcseivel, kolbásszal, lehet benne csiga, különjféle zöldségek. No meg rizs. Az elkészítése pedig - sok más hagyományos nemzeti ételhez hasonlóan nem nehéz.

Feliratkozás a következőre: recept