Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Levendulás keksz – az én kedvencem

Kávéhoz, teához ennél finomabb kekszet el se tudok képzelni. Finoman, diszkréten illatos, épp csak érezni benne a virágot, így aztán kiegészíti és nem elnyomja az ital aromáját. Elkészíteni könnyű, nem is tudom, miért nem sütök minden héten egy tepsivel. Mert a megadott mennyiségből épp egy tepsivel lesz. Az íze, illata mellett az is tetszik benne, hogy nem levendulás cukorral készül, hanem levendulavirágok vannak benne. Persze lehet levendulás cukorral is készíteni, de nekem ez a kicsit rusztikusabb változat jön be. Ráadásul nem is nehéz elkészíteni, így anya-lánya sütésre is alkalmas a recept. Sőt a hétéves Réka már egyedül is megsütötte.

A kedvend levendulás kekszem

A kedvenc levendulás kekszem   (kép: hba)

 

Elkészítés:

  1. Egy nagy tepsi aljára teríts sütőpapírt!
  2. A sütőt melegítsd elő 150 °C-ra!
  3. A vajat keverd simára a cukorral!
  4. A többi hozzávalót egy másik tálban keverd össze!
  5. A száraz hozzávalókat öntsd a vajas krémhez!
  6. Gyúrd össze az egészet!
  7. Formázz kis dió nagyságú golyókat a tésztából!
  8. A golyókat egymástól kb. 6-7 cm távolságra tedd a tepsibe, mert egy kicsit elterülnek!
  9. 15-20 perc alatt süssed halvány rózsaszínre.

 

A receptet még évekkel ezelőtt a fengshuitrend.blog.hu-n olvastam.