Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Őszi radírozás, hámlasztás

Furcsamód a nyári barnaság úgy őrizhető meg a legtovább, ha a bőrünket megtisztítjuk az elhalt, lerakódott hámsejtektől. Azaz kissé lekoptatjuk. Persze utána muszáj táplálni, hidratálni is a bőrt, de minden kezelést a bőrtípusnak megfelelő radírozással kezdjünk!

Ne sajnáljuk az időt egy egész testet érintő radírozásra! Testünk minden apró felületét dörzsöljük át alaposan, hogy fellélegezzen a bőrünk! Ehhez a legjobb, ha a bőrradírunk hidratáló, kéntartalmú és hámképző hatású, és egyben gyulladáscsökkentő is. Ilyen a csipkebogyót, a kukoricát, a mézet, illetve a kukoricacsíra olajat és tengeri homokot tartalmazó peeling.

Hogy bőrünk megtartsa bársonyosságát béta karotin, A-, és C-vitamin, kalendula vagy sárgadinnye kivonatot tartalmazó testápolót válasszunk, mert ezek segítségével megszüntethető a zsír és vízhiány a bőrben! Ha a testradírozást nem is, de az arc radírozását kéthetente ajánlott megismételni.

Ősszel és tavasszal fontos az AHA-gyümölcssavas hámlasztás is. Ez a kúra három hétig tart és célszerű szakemberre bízni. A pakolás erősen csípős érzést idéz elő a bőrön. Ez jelzi a vérkeringés felgyorsulását: a nyirokerek kitágulnak, a bőr felmelegszik a vér-, és a nyirokkeringés felgyorsul, ezzel elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből.

A radírozás után naponta többször is kenjük át arcunkat olyan arckrémmel, amely gyümölcscukrot, karotinoidokat és vitaminokat (B-, B2-, C-, P- és K-vitamin) tartalmaz, és a tonizálásról se feledkezzünk meg! Ha bőrünk állapota megengedi, elég naponta egyszer krémeznünk.

A házi kozmetikázásnál nagyon jól használhatjuk a saját készítésű gyógynövény főzeteket.