Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Együnk medvehagymát (Allium ursinum)!

Egész Európában megtalálható növény, amely nevét arról kapta, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák, de hasonlóképp kedvelik a vaddisznók is.

Népies nevei: kígyóhagyma, vadfokhagyma, poroszhagyma, sajamás, salamás, sarima sási-hagyma.

A fűszerkert alapdarabjai

A fűszereket az ételek lelkének, a háziasszonyok örömének tartja a közvélemény. A hétköznapi ételek ízét, illatát ünnepivé varázsolhatja egy jó fűszer. A növények illatos hajtásait egész évben használhatjuk ízesítésre, és a család egészségének ápolására. A növényeket cserépben vagy kertben is termeszthetjük. A kertben sem kell 1-2 négyzetméternél nagyobb hely a legfontosabb 6-8 fűszernek.

Levendula a konyhában

Fecske Panna tippje

Az átható illatú levendula harsány, lila színével a mezőkön már-már hullámzó vizeket idéz. Ám nem csak vázába állítva vagy párnába töltve szépítheti meg a napjainkat. Nyugodtan tehetjük a tányérunkra is.

 

Feliratkozás a következőre: Fűszerek