Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Az angol konyha

A mondás szerint
Angliában vannak a világ legjobb élelmiszerei, amíg a konyhába nem kerülnek.
Való igaz az angol konyha készítési módjai egyszerűek. Szereti a kiadós testes
jó minőségű húsokat, halat, laktató lepényeket, pudingokat. Az angolok azt
állítják, hogy konyhájuk különleges, mert minden nép konyhájából válogattak – a
franciától a keleti konyhákig. Sok fűszer meghonosítása is az érdemik közé
sorolandó. Tény, hogy Európa sok gasztronómiai különlegességet köszönhet
Angliának. Ezek közé tartozik például a szendvicskészítés is, amit egy

Az olasz konyha jellegzetességei

A mediterrán vidék nyersanyagbősége és az ételkészítés hagyományai teszik változatossá az olasz konyhát. A gazdasági, földrajzi tényezők mellett fontos szerepet játszik az olasz életfilozófia – szeretnek jókat enni és inni.

Az éghajlattal magyarázható, hogy a fő étkezés a vacsora.

A görög konyha

Napjainkban a görög konyha sok hasonlóságot mutat más
mediterrán országokéval. Sertéshúst ritkán fogyasztanak, inkább marha-, és
birkahús a jellemző. Ezeknek a birkáknak nem faggyús a húsa, mert a faggyú csak
a faggyúmirigyekben gyűlik össze.  Mentás
joghurt- vagy citromos-tojásos mártással tálalják.

A thai konyha

Terka tippje

A thai ember számára
az élelem fontos eszköz ahhoz, hogy az istenekkel és a szellemekkel érintkezzen.
Ezért minden nap ételáldozatot mutatnak be a házi Buddha oltáron. A legjobb
falatokat ajánlják fel Buddhának.

Thaiföld soha nem
volt gyarmat, így megőrizte eredetiségét. Ételeit a bőség, az öt alapíz
harmonikus kombinációja jellemzi: az édes, a sós, a savanyú keserű és az égető
zamatoké.

Feliratkozás a következőre: Nemzeti konyhák