Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Szépítkezzünk gyógynövényekkel

Készítsünk forrázatot a gyógynövényből és mossuk át vele az arcunkat! A főzetek jók az érzékeny bőr hibáinak csökkentésére, napozás utáni bőrpír, pattanás stb. gyógyítására. A forrázatokon kívül még használhatunk körömvirág kenőcsöt is, amely csökkenti a gyulladást és elősegíti a helyi gyógyulást.

A karikás szemek ellen

Ágnes tippje
Jellemzők: szépség, smink, életmód

A szemek alatti sötét karikáknak számos kiváltó oka lehet: egyes orvosok szerint örökölt és genetikai problémák állnak a hátterében. Mások szerint okozhatja vashiány, fáradtság, de a nyirokkeringés lassulása is kiválthatja, amennyiben nem fogyasztunk elegendő folyadékot. Mit tehetünk ellene? Először is igyekezzünk kevésbé hajszoltan élni, eleget aludni. Emellett érdemes megfogadni az alábbiakat is!

Télen is ápoltan

Ágnes tippje
Jellemzők: tél, bőr

Ki ne tapasztalta volna már, hogy a téli hideg tán még jobban igénybe veszi a bőrünket, minta  nyári. Nekem például a kezem kerül ilyenkor katasztrofális állapotba – ha véletlenül nem húzok kesztyűt, kicserepesedik a kézfejem, de állandóan krémezni es tudom, mert akkor meg a kesztyű belseje lesz undorítóan mocskos. A fűtés, a hideg szél tehát nemcsak az arcbőrünket, de mindenünket igénybe veszi. Jól jönnek hát a praktikák.

Ajakápolás mézzel

A méz bársonyossá teszi az ajkakat. Erre a tulajdonságára télen, amikor kiszárad, netán kirepedezik a szánk, nagy szükség van. Tehát lefekvés előtt egy puha fogkefével gyengéden dörzsöljük át az ajkainkat, kenjük be mézzel, és éjszakára hagyjuk hatni.

Egy teáskanál zsírosabb krémet (pl. Nivea) keverjünk össze egy kis mézzel – ez a legjobb ajakápoló.

Kollagénhab

hollyka tippje

Kozmetikusok számára gyártott, kereskedelmi forgalomban nem kapható, kiváló magyar minőségű , szabadalmaztatott eljárás alapján készülő kollagén hab. Belülről tölti fel a bőrt, nyakat, dekoltázst és ajkat!!!, hogy ne legyen vízhiányos és ráncos. Profi készítmény az általad használt krémek előtt. (A ránctalanító krémek, sajnos nem elegendőek a ráncok kisimításához, mert a vizet nem pótolják belülről.

Arcpakolásként is alkalmazható.

A szem és környéke

A stressz, a feszültség pillanatok alatt kiolvasható a
szemből. Hamar ráncocskák képződnek körülötte. Ezeken segíthetnek a
szemránckrémek, amelyek rengeteg nedvességet kötnek meg, de speciális hidratáló
pakolásokat is alkalmazhatunk.
A szem ápolására szilikonolajos, illetve retinolos krémeket
lehet kapni, amelyek segítik a sejtmegújulást és feszesebbé teszik a
kötőszöveteket. A koffeintartalmú készítmények pedig csökkentik a szem alatti
duzzanatot, mert serkentik a nyirokműködést.
A kész termékek mellett persze vannak házi praktikák is. A legjobb

Sós bőrradír könyökre, sarokra, térdre

Ágnes tippje

Azt hiszem, azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy hiába a népmese a gyermeki szeretet és a só kapcsolatáról, e fűszer sok tekintetben inkább nélkülözendő táplálkozásunkban. Viszont a só áldás lehet a bőrnek, ahogy a következő házilag elkészíthető bőrradírrecept bizonyítja. A praktikát az Allure magazinban olvastam.

Feliratkozás a következőre: Arcápolás