Tipp, ötlet, tanács, fortély, praktika a mindennapokhoz

Kézpakolás mézzel, uborkával

Ágnes tippje
Jellemzők: uborka, olívaolaj, méz, kéz

Hozzávalók: 2 evőkanál méz, 1 evőkanál uborkalé, fél evőkanál olívaolaj, néhány csepp levendulaolaj

 

A karikás szemek ellen

Ágnes tippje
Jellemzők: szépség, smink, életmód

A szemek alatti sötét karikáknak számos kiváltó oka lehet: egyes orvosok szerint örökölt és genetikai problémák állnak a hátterében. Mások szerint okozhatja vashiány, fáradtság, de a nyirokkeringés lassulása is kiválthatja, amennyiben nem fogyasztunk elegendő folyadékot. Mit tehetünk ellene? Először is igyekezzünk kevésbé hajszoltan élni, eleget aludni. Emellett érdemes megfogadni az alábbiakat is!

Otthoni fogfehérítés

Ágnes tippje

A hófehér fogak bűvöletében élünk, pedig a fogorvosok, fogtechnikusok a megmondhatói,

Olajfürdő a kéznek

Ágnes tippje
Jellemzők: olívaolaj, kézfej, bőr

Az olívaolaj tökéletesen puhává varázsolja a kezeket.

Bőrpuhító „radír” kávézaccból

Ágnes tippje

A kávéban található anyagok puhítják a kiszáradt bőrt, visszaadják nedvességét. Bevallom, az ilyen típusú kijelentésekkel szemben mindig szkeptikus vagyok, és sokszor nem próbálom ki azt, amit ezen az oldalon közzéteszek. Ezt a háziszert azonban kénytelen voltam, mert kellett hozzá a fotó. S ha már összekutyultam a hozzávalókat, ki is próbáltam. Azóta többször.

Télen is ápoltan

Ágnes tippje
Jellemzők: tél, bőr

Ki ne tapasztalta volna már, hogy a téli hideg tán még jobban igénybe veszi a bőrünket, minta  nyári. Nekem például a kezem kerül ilyenkor katasztrofális állapotba – ha véletlenül nem húzok kesztyűt, kicserepesedik a kézfejem, de állandóan krémezni es tudom, mert akkor meg a kesztyű belseje lesz undorítóan mocskos. A fűtés, a hideg szél tehát nemcsak az arcbőrünket, de mindenünket igénybe veszi. Jól jönnek hát a praktikák.

Bőrradír narancsból

Ágnes tippje

A narancsot nem csak enni lehet.

Napozás utáni bőrápoló kövirózsával

Egy virág megmosott, leitatott leveleit nyomjuk ki egy kis tálkában (dörzscsészében), a nedvhez keverjünk hasonló mennyiségű hidegen sajtolt növényi olajat (ez lehet napraforgó-, olíva-, vagy argánfaolaj) és 3 csepp levendulaolajat.

A keveréket gyengéden masszírozzuk be a frissen felégett bőrbe úgy, hogy közben levendula aromavízzel nedvesítjük a kezeinket.

A fogak védelme

Ágnes tippje

A fogak nem törhetetlenek! Ne használjuk őket nyitóeszközként, mert elég egyetlen rossz mozdulat, hogy kicsorbuljanak, letörjenek!

A túl forró vagy jéghideg ételektől megrepedhet a fogzománc. Épp ezért érkezzönk langyosan! Együnk friss, ropogós zöldségeket és gyümölcsöket! Ezek ugyanis tisztítják a fogakat, edzésben tartják a rágóizmokat és az állkapcsot, így csökkentve a fogínybetegségek kialakulásának kockázatát.

Ajakápolás mézzel

A méz bársonyossá teszi az ajkakat. Erre a tulajdonságára télen, amikor kiszárad, netán kirepedezik a szánk, nagy szükség van. Tehát lefekvés előtt egy puha fogkefével gyengéden dörzsöljük át az ajkainkat, kenjük be mézzel, és éjszakára hagyjuk hatni.

Egy teáskanál zsírosabb krémet (pl. Nivea) keverjünk össze egy kis mézzel – ez a legjobb ajakápoló.

Feliratkozás a következőre: Szépség